Uitvaartwensen

 

Je praat misschien niet graag over jouw eigen uitvaart, maar je uitvaartwensen vastleggen brengt erg veel voordelen met zich mee, niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw nabestaanden. Jij weet namelijk het best hoe jouw uitvaart eruit moet komen te zien. In dit artikel leggen we uit waarom uitvaartwensen vastleggen verstandig is en waar je aan moet denken bij het vastleggen van jouw uitvaartwensen. Je uitvaartwensen vastleggen kan lastig zijn, want tja… over de dood praten en denken is en blijft moeilijk, vooral als het gaat om je eigen dood en afscheid. Het zijn wellicht geen onderwerpen waar je regelmatig bij stil staat. Maar toch is het verstandig om er wel eens over na te denken en om je uitvaartwensen alvast vast te leggen, ongeacht je leeftijd en gezondheid.

Het kan voor jou moeilijk zijn, maar het maakt het voor je nabestaanden makkelijker om een mooi en passend afscheid voor je te regelen. Het biedt hen houvast om te weten hoe jij je uitvaart het liefst zou willen hebben. Zij willen namelijk een mooi laatste afscheid voor jou organiseren en het liefst zoals jij het zou hebben gewild. Als ze aan deze laatste wensen tegemoet kunnen komen geeft hen dat ook weer een geruststellend en goed gevoel. Het is van belang om te weten waarom jij je uitvaartwensen opneemt voor je testament. Want waarom?

De reden om je wensen op te nemen in een testament

Misschien wel één van de belangrijkste voordelen is dat je op deze manier toch nog kan beslissen over hoe je het zelf wilt op je eigen uitvaart. Wie weet heb je bepaalde mensen liever niet op jouw uitvaart en zijn jouw nabestaanden hier niet van op de hoogte. Met behulp van jouw uitvaartwensen hoeven nabestaanden hier niet over te twijfelen. Daarbij komt dat je met een zelf ingevulde uitvaart de mensen een richting instuurt over hoe jij herinnerd wil worden voor je nabestaanden. Een ingetogen sfeer zorgt namelijk voor een andere laatste herinnering aan jou dan een wat meer feestelijke en vrolijke sfeer.Voor de nabestaanden is het erg fijn als jouw uitvaartwensen al een beetje duidelijk zijn zodat deze kunnen worden opgenomen in het testament. Je helpt de nabestaande er ook bij aangezien zij niet weten wat er in je testament komt en staat. Een testament is belangrijk voor jezelf en voor de nabestaande. Als jij bent overleden is je familie natuurlijk in rouw en dat maakt het ook moeilijk voor hen om een goed passende uitvaart te regelen. Het regelen van de uitvaart vergt veel tijd en inspanning. Jouw uitvaartwensen vastleggen zorgt ervoor dat zij niet achterblijven met vraagtekens rondom de invulling van jouw uitvaart en andere moeilijke keuzes, waardoor zij zich meer kunnen bezighouden met de rouw.

 

uitvaart app

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *