Hondentraining Amsterdam voor volwassen en jonge honden

Een hondentraining is geschikt voor honden in alle leeftijden. Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met het deelnemen aan een training. Zo voorzie je jouw pup van de basis die hij nodig heeft. Maar, ook volwassen honden kunnen een hondentraining nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat jij als baas problemen ondervindt met het gedrag van je hond, of omdat deze ander ongewenst gedrag vertoont. De hond neemt steeds meer een plaats in binnen het gezin. Juist daarom is een goede opvoeding en socialisatie van groot belang. Zo leer je jouw hond beter begrijpen en voorzien je jouw viervoeter van de basis die hij nodig heeft om goed te kunnen functioneren binnen zijn leefomgeving. Hondentraining begint al bij een leeftijd vanaf 12 weken. De pup is dan al bekend met zindelijkheid en is klaar om zich verder te gaan ontwikkelen. Hondentraining is daarbij een prima ondersteuning.

Hondentraining Amsterdam

Professionele hondentraining

Trainingen voor honden worden door professionele instructeurs of hondentrainers gegeven. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en weten zowel jou als de hond van een uitstekende begeleiding te voorzien. Hondentraining kan in groepsverband worden gevolgd waarbij elke deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Per trainingen worden er verschillende problemen en situaties behandeld. Daarnaast is het ook mogelijk om honden privé training te volgen. Dit kan bijvoorbeeld gewenst zijn als jouw hond erg bang is in het bijzijn van andere honden, of als deze niet op de juiste manier is gesocialiseerd. Juist dan is het gewenst om privéles te nemen. De hondentraining wordt dan volledig afgestemd op de behoefte van de hond.

 

Hondentraining versterkt het onderlinge vertrouwen

De vertrouwensband tussen de hond en zijn baas is van groot belang. Ook wederzijds respect speelt hierbij een grote rol. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan het aanleren van diverse commando’s, maar wordt er ook stilgestaan in de onderlinge communicaties tussen de honden in de groep. Zo kun je als eigenaar goed inschatten in hoe jouw hond zal reageren op bepaalde situaties en op welke manier je daar het beste op kunt reageren. Een hondentraining kan tevens gewenst zijn als je actief bezig wilt zijn met jouw hond. Hierbij kun je denken aan diverse disciplines zoals bijvoorbeeld agility. Een goede gehoorzaamheid en een perfecte communicatie zijn daarbij cruciaal. Naast het feit dat jouw jonge of volwassen hond veel leert met behulp van hondentraining, draagt het ook nog eens bij aan het versterken van de onderlinge band tussen mens en dier.

Meer informatie kunt u vinden bij Youdog

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *