EMS fitness

EMS fitness

 

Fitnessen is hartstikke belangrijk en de technologie staat niet voor niets. Tegenwoordig is er namelijk een nieuw soort fitness in het leven geroepen. Dit wordt de zogenaamde EMS fitness genoemd. Dit is een zeer effectieve manier van fitnessen, waarbij je lichaam een soort weerstand krijgt. Het is tamelijk ingewikkeld, en daarom heb je ook altijd persoonlijke begeleiding nodig. Mensen gebruiken EMS fitness bijvoorbeeld om spieren te kweken, maar wat is nog meer belangrijk om sterke spieren te krijgen?

 

Veel eiwitten

 

Hoe hard je ook traint, als je niet genoeg eiwitten tot je neemt is de kans vrij klein dat het effectief is. Eiwitten zorgen namelijk voor meer spieropbouw en het is in verschillende voeding te vinden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan vlees en vis. Natuurlijk bestaat er de mogelijkheid dat je vegetariër bent en dan heb je een probleem. Maar niet een heel groot probleem, want eiwitten zijn ook te vinden in vele andere producten. Denk daarbij aan zuivel, pinda’s en ga zo maar verder. Bovendien zijn er ook zogenaamde eiwitshakes. Dit is ideaal als je niet zeker weet of je wel tot de gepaste hoeveelheid per dag komt. Als je veel sport, moet je er namelijk ook rekening mee houden dat je veel eiwitten nodig hebt.

 

Niet te veel eten

 

Je moet dus wel veel eiwitten tot je nemen, maar je moet de behoefte aan calorieën wel verminderen. Anders loont het niet. De vuistregel is in principe dat je ervoor moet zorgen dat je voedsel tot je neemt waar veel eiwitten inzitten, maar niet veel calorieën. Deze combinatie zorgt er dan hoogstwaarschijnlijk voor dat je snel en effectief zal afvallen.

 

EMS Fitness

 

Om nog even terug te komen op het EMS fitness. Dit is dus een zeer effectieve methode om af te vallen, maar het punt is dat je er in de regel wel persoonlijke begeleiding bij nodig hebt. Niet alleen omdat het anders risicovol kan zijn, maar je kunt natuurlijk ook blessures en dergelijke oplopen en dat is natuurlijk wel het laatste waar je zin in hebt! Informeer bij je woonplaats of er mogelijkheden zijn tot een EMS fitness. Het wordt namelijk niet overal aangeboden, maar vanwege de populariteit wel op steeds meer plekken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *